Recepty

Halloween: Banánoví duchové

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Nevím, jak vy, ale já chystám na Halloween velkou hostinu. Halloweenská hostina ale musí být speciální – a to taky bude. Během týdne vám odhalím svých pár tajných tipů na strašidelné dobroty. Jako první jsou tu banánoví duchové!

Budete potřebovat:

  • banány
  • kulatý nůž
  • čokoládové lupínky z tmavé čokolády (říká se jim „chocolate chips“)
  • velkou bílou čokoládu
  • mléko nebo smetanu
  • strouhaný kokos
  • rendlík
  • pekáček vyložený pečicím papírem
  • talíř
  • nanuková dřívka

Postup:

  1. Základní recept na banánové duchy je úplně jednoduchý! Oloupejte banán a rozkrojte ho napůl. Z čokoládových lupínků jim jednoduše uděláte oči a pusu (lehce je vmáčknete do banánu). Postavte na talíř nebo prkénko a je hotovo. Zkuste vytvořit různé výrazy!
  2. Kdo by chtěl pokračovat dál, mám tu ještě jednu variantu, bude k ní ale potřeba pomoci dospělého.
  3. Oloupejte banány a rozkrojte je napůl. Do každé půlky zastrčte nanukové dřívko.
  4. V rendlíku na plotně rozpusťte za stálého míchání bílou čokoládu. Pokud je moc hutná, přilijte trochu mléka nebo smetany.
  5. Připravte si pekáček vyložený pečicím papírem. Pekáček (anebo stačí i talíř) by měl být tak velký, aby se vlezl do mrazáku. Na talíř si připravte strouhaný kokos, ve kterém budete banány později obalovat.
  6. Berte nachystané banány za dřívko a namáčejte je do rozpuštěné bílé čokolády. Hned je pak obalte ve strouhaném kokosu a dejte na pekáček vystlaný pečicím papírem. Stejně jako v předchozím případě použijte čokoládové lupínky na oči a pusu.
  7. Dejte do mrazáku alespoň na 4 hodiny, lepší je však nechat je zmrznout přes noc.

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka