Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Halloween: Banánoví duchové

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Nevím, jak vy, ale já chystám na Halloween velkou hostinu. Halloweenská hostina ale musí být speciální – a to taky bude. Během týdne vám odhalím svých pár tajných tipů na strašidelné dobroty. Jako první jsou tu banánoví duchové!

Budete potřebovat:

  • banány
  • kulatý nůž
  • čokoládové lupínky z tmavé čokolády (říká se jim „chocolate chips“)
  • velkou bílou čokoládu
  • mléko nebo smetanu
  • strouhaný kokos
  • rendlík
  • pekáček vyložený pečicím papírem
  • talíř
  • nanuková dřívka

Postup:

  1. Základní recept na banánové duchy je úplně jednoduchý! Oloupejte banán a rozkrojte ho napůl. Z čokoládových lupínků jim jednoduše uděláte oči a pusu (lehce je vmáčknete do banánu). Postavte na talíř nebo prkénko a je hotovo. Zkuste vytvořit různé výrazy!
  2. Kdo by chtěl pokračovat dál, mám tu ještě jednu variantu, bude k ní ale potřeba pomoci dospělého.
  3. Oloupejte banány a rozkrojte je napůl. Do každé půlky zastrčte nanukové dřívko.
  4. V rendlíku na plotně rozpusťte za stálého míchání bílou čokoládu. Pokud je moc hutná, přilijte trochu mléka nebo smetany.
  5. Připravte si pekáček vyložený pečicím papírem. Pekáček (anebo stačí i talíř) by měl být tak velký, aby se vlezl do mrazáku. Na talíř si připravte strouhaný kokos, ve kterém budete banány později obalovat.
  6. Berte nachystané banány za dřívko a namáčejte je do rozpuštěné bílé čokolády. Hned je pak obalte ve strouhaném kokosu a dejte na pekáček vystlaný pečicím papírem. Stejně jako v předchozím případě použijte čokoládové lupínky na oči a pusu.
  7. Dejte do mrazáku alespoň na 4 hodiny, lepší je však nechat je zmrznout přes noc.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka