Recepty

Grilovaný sendvič s arašídovým máslem a banánem

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Pigy ke mně chodí nejen učit se vařit, ale taky pravidelně dochází na odpolední svačiny.  A protože vím, že má mlsný jazýček, pořád vymýšlím, čím bych ho potěšila. Nedávno jsem vymyslela tenhle sendvič, který si tak oblíbil, že se o recept musím podělit i s vámi.

Budete potřebovat:

  • dva plátky chleba
  • máslo
  • arašídové máslo
  • banán
  • mletou skořici
  • med
  • pánvička
  • lžička
  • nůž na mazání

Postup:

  1. Arašídovým máslem namažte oba plátky chleba. Posypejte skořicí.
  2. Oloupejte banán a nakrájejte ho na kolečka. Kolečky obložte jeden z krajíců.
  3. Krajíc, který je obložený banánem, pokapejte ještě nahoře medem a přiklopte druhým krajícem.
  4. S pomocí dospělého na pánvičce rozehřejte trošku másla a dejte na něj opékat sendvič – pomalu a opatrně, ať nespálíte sebe ani chleba. Opečte z obou stran. Opeče se jako topinka, a navíc se teplem krásně rozvinou a spojí všechny chutě, které jsme mezi krajíce ukryli.

Tip: Sendvič můžete zkusit připravit i v sendvičovači.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka