Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Pigy ke mně chodí nejen učit se vařit, ale taky pravidelně dochází na odpolední svačiny. A protože vím, že má mlsný jazýček, pořád vymýšlím, čím bych ho potěšila. Nedávno jsem vymyslela tenhle sendvič, který si tak oblíbil, že se o recept musím podělit i s vámi.
Budete potřebovat:
- dva plátky chleba
- máslo
- arašídové máslo
- banán
- mletou skořici
- med
- pánvička
- lžička
- nůž na mazání
Postup:
- Arašídovým máslem namažte oba plátky chleba. Posypejte skořicí.
- Oloupejte banán a nakrájejte ho na kolečka. Kolečky obložte jeden z krajíců.
- Krajíc, který je obložený banánem, pokapejte ještě nahoře medem a přiklopte druhým krajícem.
- S pomocí dospělého na pánvičce rozehřejte trošku másla a dejte na něj opékat sendvič – pomalu a opatrně, ať nespálíte sebe ani chleba. Opečte z obou stran. Opeče se jako topinka, a navíc se teplem krásně rozvinou a spojí všechny chutě, které jsme mezi krajíce ukryli.
Tip: Sendvič můžete zkusit připravit i v sendvičovači.
Dobrou chuť!