Recepty
Grilované ovocné špízy se zmrzlinou
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Už jste vyzkoušeli některý z mých grilovacích tipů? Možná jste to ještě ani nestihli, a to už tu pro vás mám pro vás další žhavou novinku, neuvěřitelně slaďoučkou pochoutku z grilovaného ovoce. Pro mě je tenhle recept objev léta! Pojďte ochutnat!
Grilované ovocné špízy se zmrzlinou
Budete potřebovat:
- třešně
- broskve
- napichovací grilovací špejle
- 2 lžíce medu
- skořici
- 1 lžíci másla
- rendlík
- misku
- metličku
- zmrzlinu
- prkénko a nůž
Postup:
- Třešně omyjte, každou rozpulte a zbavte pecky.
- Půlky třešní napichujte na špejli, až vám vzniknou třešňové špízy.
- Omyjte broskve, rozpulte a zbavte pecky. Pak nakrájejte na silnější měsíčky a každý měsíček ještě rozpulte. Kousky broskví napichujte na špejle stejně jako předtím třešně.
- Ovocné špízy ogrilujte na grilu ? Mělo by to trvat asi 10 – 15 minut, dokud ovoce nezměkne nebo dokud se na něm neobjeví obtisknuté pruhy z grilu. V průběhu grilování špízy otočte.
- S pomocí dospělého mezitím v rendlíku zvolna rozpusťte máslo s medem a skořicí. Míchejte metličkou. Jakmile je máslo rozpuštěné a ingredience jsou smíchány, odstavte z plotny.
- Do misky shrňte ovoce ze špízů, přidejte kopeček své oblíbené zmrzliny a zakapejte medovo-skořicovou omáčkou z rendlíku a podávejte.
P.S. Pokud je už po třešních, nahraďte je jiným ovocem, které má zrovna sezónu. Tahle dobrota meze fantazii rozhodně neklade!