Recepty

Grilované ovocné špízy se zmrzlinou

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Už jste vyzkoušeli některý z mých grilovacích tipů? Možná jste to ještě ani nestihli, a to už tu pro vás mám pro vás další žhavou novinku, neuvěřitelně slaďoučkou pochoutku z grilovaného ovoce. Pro mě je tenhle recept objev léta! Pojďte ochutnat!

Grilované ovocné špízy se zmrzlinou

Budete potřebovat:

  • třešně
  • broskve
  • napichovací grilovací špejle
  • 2 lžíce medu
  • skořici
  • 1 lžíci másla
  • rendlík
  • misku
  • metličku
  • zmrzlinu
  • prkénko a nůž

Postup:

  1. Třešně omyjte, každou rozpulte a zbavte pecky.
  2. Půlky třešní napichujte na špejli, až vám vzniknou třešňové špízy.
  3. Omyjte broskve, rozpulte a zbavte pecky. Pak nakrájejte na silnější měsíčky a každý měsíček ještě rozpulte. Kousky broskví napichujte na špejle stejně jako předtím třešně.
  4. Ovocné špízy ogrilujte na grilu ? Mělo by to trvat asi 10 – 15 minut, dokud ovoce nezměkne nebo dokud se na něm neobjeví obtisknuté pruhy z grilu. V průběhu grilování špízy otočte.
  5. S pomocí dospělého mezitím v rendlíku zvolna rozpusťte máslo s medem a skořicí. Míchejte metličkou. Jakmile je máslo rozpuštěné a ingredience jsou smíchány, odstavte z plotny.
  6. Do misky shrňte ovoce ze špízů, přidejte kopeček své oblíbené zmrzliny a zakapejte medovo-skořicovou omáčkou z rendlíku a podávejte.

P.S. Pokud je už po třešních, nahraďte je jiným ovocem, které má zrovna sezónu. Tahle dobrota meze fantazii rozhodně neklade!

Vaše veverka Laskonka kuchařka