Recepty

Grilované jednohubky s halloumi a melounem

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Co moje grilovací recepty? Doufám, že je pilně ochutnáváte! Mám pro vás totiž další tip. Znáte sýr halloumi? Je to sýr původem z Kypru, který je na grilování přímo určený! Dá se i opéct na pánvi, takže nemusí zůstat jenom letním společníkem. Klasicky se vyrábí z ovčího a kozího mléka, ale do obchodů proniká i halloumi vyrobené z mléka kravského. Já mám tuhle pochoutku moc ráda a pokud ji neznáte, určitě ji vyzkoušejte – třeba v mém receptu!

Budete potřebovat:

  • sýr halloumi
  • meloun
  • prkénko a nůž
  • talíř
  • gril (nebo pánvičku)
  • párátka
  • lístky bazalky (nemusí být)

Postup:

  1. Nakrájejte meloun – nejprve na plátky a pak na kostičky, trojúhelníčky nebo jiné tvary, které vás zrovna napadnou.
  2. Nakrájejte sýr halloumi na plátky.
  3. Plátky halloumi na grilu nebo na pánvi ogrilujte za pomoci dospělého. Zvolte raději mírný plamen, ať máte vše pod kontrolou. Sýr ogrilujte z obou stran a dejte na talíř.
  4. Plátky sýru nakrájejte na čtverečky.
  5. Na párátko napichuje vždy kousek sýru a pak kousek melounu. Mezi ně můžete přidat ještě lístek bazalky.
  6. Hotovo! Skvělá letní svačinka je na světě.

Tip: Věděli jste, že z melounu se dají vykrajovat tvary vykrajovátkem na cukroví? Vyzkoušejte!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka