Recepty
Grilované jednohubky s halloumi a melounem
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Co moje grilovací recepty? Doufám, že je pilně ochutnáváte! Mám pro vás totiž další tip. Znáte sýr halloumi? Je to sýr původem z Kypru, který je na grilování přímo určený! Dá se i opéct na pánvi, takže nemusí zůstat jenom letním společníkem. Klasicky se vyrábí z ovčího a kozího mléka, ale do obchodů proniká i halloumi vyrobené z mléka kravského. Já mám tuhle pochoutku moc ráda a pokud ji neznáte, určitě ji vyzkoušejte – třeba v mém receptu!
Budete potřebovat:
- sýr halloumi
- meloun
- prkénko a nůž
- talíř
- gril (nebo pánvičku)
- párátka
- lístky bazalky (nemusí být)
Postup:
- Nakrájejte meloun – nejprve na plátky a pak na kostičky, trojúhelníčky nebo jiné tvary, které vás zrovna napadnou.
- Nakrájejte sýr halloumi na plátky.
- Plátky halloumi na grilu nebo na pánvi ogrilujte za pomoci dospělého. Zvolte raději mírný plamen, ať máte vše pod kontrolou. Sýr ogrilujte z obou stran a dejte na talíř.
- Plátky sýru nakrájejte na čtverečky.
- Na párátko napichuje vždy kousek sýru a pak kousek melounu. Mezi ně můžete přidat ještě lístek bazalky.
- Hotovo! Skvělá letní svačinka je na světě.
Tip: Věděli jste, že z melounu se dají vykrajovat tvary vykrajovátkem na cukroví? Vyzkoušejte!
_tip_