Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Francouzská cibulačka se sýrem a krutonky

Ahoj děti!

Polévky jsou skvělé na zahřátí, obzvlášť když je venku mrazivo! Zahřejí vám u srdíčka i v bříšku, hihi! Pojďme si uvařit cibulačku po francouzsku – je v ní přidaný sýr a opečené sýrové krutonky. Mňam, pojďme na to.

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 cibule
  • 400 ml drůbežího vývaru
  • Jihočeské máslo
  • bageta
  • 1 balení sýru Madeland
  • tymián
  • olivový olej

Postup:

  1. V kastrůlku rozehřejeme Jihočeské máslo a osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka. Osolíme, opepříme a smažíme do zhnědnutí. Poté necháme chvíli pod pokličkou odstát.
  2. Přilijeme vývar a přidáme čerstvý tymián.
  3. Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran na olivovém oleji.
  4. Polévku nandáme do misek, nasypeme nastrouhaný sýr Madeland, navrch položíme opečenou bagetku s plátkem sýra a vložíme zapéct do trouby.
  5. Po upečení ozdobíme tymiánem a můžeme podávat.

 

Partner vánočního speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka