Recepty
Francouzská cibulačka se sýrem a krutonky
Ahoj děti!
Polévky jsou skvělé na zahřátí, obzvlášť když je venku mrazivo! Zahřejí vám u srdíčka i v bříšku, hihi! Pojďme si uvařit cibulačku po francouzsku – je v ní přidaný sýr a opečené sýrové krutonky. Mňam, pojďme na to.
Na 4 porce budete potřebovat:
- 4 cibule
- 400 ml drůbežího vývaru
- Jihočeské máslo
- bageta
- 1 balení sýru Madeland
- tymián
- olivový olej
Postup:
- V kastrůlku rozehřejeme Jihočeské máslo a osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka. Osolíme, opepříme a smažíme do zhnědnutí. Poté necháme chvíli pod pokličkou odstát.
- Přilijeme vývar a přidáme čerstvý tymián.
- Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran na olivovém oleji.
- Polévku nandáme do misek, nasypeme nastrouhaný sýr Madeland, navrch položíme opečenou bagetku s plátkem sýra a vložíme zapéct do trouby.
- Po upečení ozdobíme tymiánem a můžeme podávat.
_tip_