Egonův tip: Za chlebem do Zlína
Haf haf, kamarádi!
Řekněte mi, co nejraději jíte ráno k snídani? Já si nejvíc pochutnám na pořádném krajíci chleba s máslem a nějakou dobrou marmeládou od veverky Laskonky. Vždycky mě zajímalo, z čeho se chléb dělá a hlavně jak. Proto jsem byl moc rád, když mě Laskonka pozvala na výlet do Zlína na výstavu „Příběh chleba“.
Dověděli jsme se tam, co je všechno potřeba udělat, aby bylo z čeho chleba upéct. Řeknu vám, vypěstovat obilí není žádná legrace! No a pak té práce se sklizeným obilím – vymlátit z klasů zrnka, ty umlít a teprve potom se může upéct bochník chleba. Všechno nářadí jsme s Laskonkou pročmuchali a pak jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít tvořivou dílnu. Malovali jsme do mouky, nazdobili si pytlík na pečivo a zahráli si na pekaře. Byla to bezva zábava, doporučuju! Více informací najdete zde.
Váš pes Egon
reportér