Dýňová polévka
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Podzim je tady, a proto jsem vám přináším recept na skvělou dýňovou polévku, která vás zaručeně zahřeje!
Budete potřebovat:
- dýni Hokaido
- kousek zázvoru
- zeleninový vývar
- zakysanou smetanu
- nůž na krájení (ostrý)
- plech a pečicí papír
- velký hrnec
- škrabku
- lžíci na dlabání dýně
- tyčový mixér
Postup:
Dýni důkladně omyjte.Dospělý vám pomůže dýni rozkrojit a vydlabat lžící semínka a vlákna.
Dýni nakrájejte na kousky a dejte péct na 1 hodiny do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečením dýně krásně změkne a vynikne její chuť!
Škrabkou oloupejte slupku zázvoru a opět s pomocí dospělého nakrájejte na plátky. Upečené kousky dýně dejte do hrnce, přidejte zázvor a zalijte předem připraveným zeleninovým vývarem. Všechny kousky dýně musí být schované pod hladinou. Dovařte do měkka.
Po dovaření nechte směs v hrnci vychladnout. Poté vše rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém. Pokud je polévka moc hustá, zřeďte ji vodou.
A můžeme podávat: do každého talíře přidejte lžičku zakysané smetany. Hotovooo!
Vaše veverka Laskonka