Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Dýňová polévka

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Podzim je tady, a proto jsem vám přináším recept na skvělou dýňovou polévku, která vás zaručeně zahřeje!

Budete potřebovat:

  • dýni Hokaido
  • kousek zázvoru
  • zeleninový vývar
  • zakysanou smetanu
  • nůž na krájení (ostrý)
  • plech a pečicí papír
  • velký hrnec
  • škrabku
  • lžíci na dlabání dýně
  • tyčový mixér

Postup:

Dýni důkladně omyjte.Dospělý vám pomůže dýni rozkrojit a vydlabat lžící semínka a vlákna.
Dýni nakrájejte na kousky a dejte péct na 1 hodiny do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečením dýně krásně změkne a vynikne její chuť!
Škrabkou oloupejte slupku zázvoru a opět s pomocí dospělého nakrájejte na plátky. Upečené kousky dýně dejte do hrnce, přidejte zázvor a zalijte předem připraveným zeleninovým vývarem. Všechny kousky dýně musí být schované pod hladinou. Dovařte do měkka.
Po dovaření nechte směs v hrnci vychladnout. Poté vše rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém. Pokud je polévka moc hustá, zřeďte ji vodou.
A můžeme podávat: do každého talíře přidejte lžičku zakysané smetany. Hotovooo!

Vaše veverka Laskonka

více receptů