Domácí müsli tyčinky
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Pigy je pěkný mlsoun, to vám teda povím! Vsadím se, že vás taky pořád honí mlsná. Proto jsem se vám rozhodla prozradit recept na skvělé domácí müsli tyčinky. Jsou jednoduché na přípravu, sladké, ale přitom zdravé! Upečte si podle mého receptu müsli tyčinky, ve kterých budou vitamíny a důležitá vlaknina.
Budete potřebovat:
- jeden hrnek ovesných vloček (obyčejných, přírodních)
- půl hrnku mandlí a jiných oříšků (třeba lískových nebo kešu)
- půl hrnku vašeho oblíbeného sušeného ovoce nebo jeho mix
- malou lžičku mleté skořice
- jeden měkký banán
- 4 lžičky jablečné přesnídávky
- med
- plech a pečicí papír
- zapékací miska
- pomoc dospělého
Postup:
Vyložte plech pečicím papírem a rozprostřete na něj vločky a mandle s oříšky. Pak dáme asi na 10 minut péct do trouby předehřáté na 150 stupňů, jen tak, aby trochu zezlátly. Plech do trouby dává vždycky dospělý!
Oloupejte banán a vidličkou ho v misce rozmačkejte. K banánu přidejte 4 lžičky jablečné přesnídávky, sušené ovoce a oříšky a vločky z trouby a všechno to dohromady pořádně zamíchejte. Vzniklou směsí naplňte dno zapékací misky. I tuhle misku můžete vyložit pečicím papírem. Snažte se, ať je vrstva směsi všude stejně vysoká – aby se všude stejně propekla. Dospělý dá opět péct do trouby – asi na půl hodina na 180 stupňů.
Po vytažení z trouby nechejte vystydnout a pak vám dospělý pomůže nakrájet hmotu na tyčinky. Mělo by vám to krásně držet a nerozpadávat se při krájení. Tyčinky jsou skvělé ke svačině doma i do školy!
Dobrou chuť!
Vaše veverka Laskonka Více receptů