Recepty

Domácí kokosovo čokoládové tyčinky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Co takhle zkusit vyrobit tyhle neodolatelné kokosovo čokoládové tyčinky? Neuvěříte, jak jsou skvělé, dokud sami neochutnáte 🙂

Budete potřebovat: (na 12 kousků)

na tyčinky:

  • 200 g strouhaného kokosu
  • 20 g kokosového oleje (jestli je vám divné, že u oleje uvádím gramy a ne mililitry, je to z toho důvodu, že kokosový olej se rozpouští až s vyšší teplotou, při běžné pokojové teplotě je v pevném stavu; 20 g odpovídá zhruba tolika, co naberete na jednu polévkovou lžíci)
  • 1 lžíci rýžového sirupu (rýžový sirup náhradou za bílý cukr, jeho hlavní výhodou je, že neobsahuje fruktózu, což je látka, jejíž nadměrný příjem může přispět k rozvinutí nemocí jako je cukrovka a podobně)
  • 7 lžící kokosového mléka

na polevu:

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 4 lžíce kakaa
  • 2 malé lžičky rýžového sirupu

nádobí:

  • misku
  • tác vyložený pečicím papírem
  • rendlík
  • vařečku
  • mašlovačku

Postup:

Do mísy dejte všechny přísady na výrobu tyčinek, tedy strouhaný kokos, kokosový olej, rýžový sirup a kokosové mléko. Do zpracovávání hmoty se pusťte rukama, dokud nebude dobře uhnětená tak, že z ní půjdou vytvarovat tyčinky.Z hmoty vytvarujte asi 12 tyčinek a umístěte je na tác vyložený pečicím papírem. Dejte uležet do ledničky, alespoň na 4 hodiny, nejlépe přes noc.

S polevou pomůže dospělý. Rozpustťe v rendlíku kokosový olej. Přidejte kakao a rýžový sirup a míchejte, dokud nevznikne krásně hladká čokoládová omáčka.

Vytáhněte z lednice tác s tyčinkami. Mašlovačkou anebo malou lžičkou naneste polevu přímo na horní stranu tyčinek. Pak je dejte ztuhnout na pár hodin do ledničky.

A je hotovo! Mmmm! Mňam!

Nesnězené kousky skladujte v ledničce. Troufám si ale tvrdit, že tam příliš dlouho nevydrží 🙂

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů