Recepty

Domácí cereálie

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Snídáte rádi cereálie s mlékem? A napadlo vás někdy, že byste si je mohli udělat sami doma? Mě ano! Dlouho jsem pro vás ladila recept na křupavé skořicové čtverečky a konečně jsem s ním spokojená. Možná pro vás recept bude obsahovat spoustu neznámých ingrediencí. Ale to je na vaření přece skvělé – že stále poznáváme něco nového, no ne? Raději se do něj ale pusťte s někým dospělým (alespoň na poprvé). Tak jdeme na to?

Budete potřebovat:

  • 105 g mandlové mouky
  • 25 g kokosové mouky
  • 75 g kokosového cukru + 2 lžíce zvlášť
  • ¼ lžičky soli
  • 1 a ½ lžičky mleté skořice
  • 1 bílek
  • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje

Postup:

  1. Zapněte troubu a dejte ji předehřívat na 200 stupňů.
  2. Ve velké míse smíchejte mandlovou a kokosovou mouku, 75 g kokosového cukru, sůl a skořici. Důkladně promíchejte.
  3. Přidejte rozpuštěný kokosový olej a bílek. Začněte hmotu hníst rukama, dokud se nezačne spojovat v kouli.
  4. Na válu si rozložte arch pečicího papíru, ukrojte část těsta a přikryjte dalším archem pečicího papíru. Pokuste se těsto mezi papíry rozválet válečkem na velmi tenkou placku.
  5. Odstraňte horní papír a kulatým nožem nakrájejte těsto na malé čtverečky, které opatrně přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Stejný postup opakujte, dokud budete mít těsto. Pokud se vám podařilo rozválet celé těsto najednou, můžete papír s nakrájenými čtverečky rovnou přesunout na plech.
  6. Před tím, než dáte plech do trouby, poprašte čtverečky dvěma lžícemi kokosového cukru.
  7. Dejte péct do trouby, dokud nebudou čtverečky zlatavé. Bude to trvat tak 3-4 minuty. Je to fofr, tak je hlídejte, ať je nespálíte!
  8. Nechte vychladnout. Hned po vytažení z trouby nebudou křupavé, nechte je vychladnout. A pak už jen stačí zalít mlékem a pochutnat si!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka