Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Domácí Brumík

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Já moc ráda mlsám a vím že vy taky, ale ještě radši mám, když je to zdravé a moc dobré mlsání. Zkuste se mnou domácí recept na Brumíka. Tenhle Brumík bude trošku jiný, vlastnoručně vyrobený, takže vám bude chutnat, o tom nepochybuji. Tak jdeme na to.

Budete potřebovat:

  • 150 g špaldové mouky hladce mleté
  • 3 vejce
  • 80 g změklého másla
  • 100 ml mléka
  • 2 polévkové lžíce rozinek
  • 2 lžíce medu
  • 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 polévkové lžíce světlého karobu nebo kakaa
  • špetka soli
  • silikonové formičky ve tvaru medvídka (nebo i jiné, jaké máte)
  • vařečku
  • nůž
  • mísu
  • šlehač na bílky

Postup:

Nejdřív si namočte rozinky do mléka. Po 15 minutách je vyndejte a nakrájejte je na malé kousky. Mléko si zatím schovejte. Teď poproste někoho dospělého, aby zapnul troubu na 180°C.

Rozklepejte vejce, žloutky a bílky oddělte. Žloutky jen lehce prošlehejte v míse se změklým máslem a s medem. Pak přidejte mouku a prášek do pečiva a vše dobře promíchejte vařečkou. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Rozinky i s mlékem přidejte k těstu. Jako poslední přidejte vyšlehaný sníh.

Těsto rozdělte lžící do všech formiček, ale jen do půlky. Do zbylého těsta přidejte karob nebo kakao a promíchejte. Obarveným těstem doplňte formičky asi půl centimetru pod okraj.  Poproste dospělého, aby vám pomohl naplněné formičky vložit na pečícím plechu do vyhřáté trouby. Pečte zhruba 20 minut.

http://bit.ly/2i9ja4e

Mmm, doufám, že se vám Brumíci povedli tak jako mně. Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka