Pokračovat ve sledování
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Domácí banánové chipsy

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Vsadím se, že máte rádi banánové chipsy! Jenže ty, co koupíte v obchodě, jsou často smažené. Já jsem ale vymyslela alternativu, neboli jinou variantu téhle pochoutky, a mnohem zdravější. A navíc je to ukrutně jednoduché! Hned vám řeknu, jak na to.

Budete potřebovat:

  • 5 zralých banánů
  • šťávu z půlky citronu
  • mísu
  • plech vyložený pečicím papírem
  • prkénko
  • kulatý nůž
  • špachtli
  • tácek
  • plastovou krabičku

Postup:

  1. S pomocí dospělého zapněte troubu a předehřejte ji na 100 stupňů.
  2. Oloupejte banány a nakrájejte je kulatým nožem na tenké plátky. Plátky dávejte do mísy.
  3. Banány zakapejte citronovou šťávou z půlky citronu.
  4. Plátky rozprostřete na plech v jedné vrstvě, pěkně jedno kolečko vedle druhého.
  5. Pečte v troubě 2 hodiny. S pomocí dospělého pak plátky obraťte špachtlí na druhou stranu a pečte dalších 1,5 – 2 hodiny.
  6. Vyndejte z trouby a přendejte chipsy na tácek. Nechce úplně vychladnout. Čím déle budou chladnout, tím budou ve finále křupavější.
  7. Skladujte v dobře uzavíratelné plastové krabičce nebo jiné vzduchotěsné nádobě. Na banánových chipsech si můžete pochutnat jenom tak, když vás honí mlsná, anebo si je třeba ráno přidat do müsli nebo kaše, kterou snídáte.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka