Další chuťovky s medvědím česnekem
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Jestli vám zachutnala polévka z kouzelné byliny jménem medvědí česnek, vyzkoušejte další moje tipy. S medvědím česnekem se totiž dají dělat hotová kouzla.
1. Domácí čerstvý sýr s medvědím česnekem
Recept na čerstvý sýr jsem vám už prozradila. Vy ho teď můžete ještě vylepšit. Umyjte tak 10 listů medvědího česneku, osušte a nakrájejte nadrobno. Zelené listí pak přimíchejte do sýru a nechte v lednici do druhého dne rozležet. Na čerstvém chlebu je to opravdová pochoutka.
2. Máslo s medvědím česnekem
Máslo vyndejte z lednice a nechte pořádně změknout. Pak ho rozkrájejte a dejte do mixéru. 5-10 listů medvědího česneku umyjte, osušte, nakrájejte nadrobno a přidejte do mixéru. Vše důkladně rozmixujte. S tím by vám měl ale pomoci dospělý! Hotové bylinkové máslo přendejte na potravinářskou fólii, zabalte, udělejte z něj váleček a dejte ztuhnout do lednice. Použít ho můžete kdykoli dostanete chuť na něco výrazného a zdravého.
3. Olej s medvědím česnekem
Milovníci čerstvých salátů ocení recept na česnekový olej. Doslova rozsvítí každý salát a dodá mu pořádný říz 🙂 Příprava je velmi jednoduchá: vezměte 3-5 listů medvědího česneku, umyjte je a osušte. Vložte je do tmavé sklenice a zalijte 150 – 200 ml extra panenského olivového oleje. Sklenici s olejem uložte do temna (třeba do spižírny) a nechte asi 3 týdny louhovat. Hotový olej nemusíte cedit, můžete ho použít tak, jak je.
Dobrou chuť!