Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Cuketové placičky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Abych vás pořád neládovala jen sladkým, připravila jsem si pro vás jeden recept z cuket. Ty taky patří k létu, ale vzhledem k tomu, že se dají sehnat poměrně bez problémů po celý rok, s tímhle receptem nikdy neuděláte chybu. Placičky můžete zobat jenom tak, použít je jako přílohu, nebo jimi například naplnit sendviče nebo hamburgery.

Budete potřebovat:

  • 500 g nastrouhané cukety
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžíci chia nebo lněných semínek
  • 4-5 lžic vlažné vody
  • ½ cibule nasekané na jemno (pomůže dospělý, můžete zkusit malý trik – nasekat cibuli v mixéru)
  • 2 stroužky česneku (nasekejte spolu s cibulí)
  • 60 g hrnku hladké mouky (může být i bezlepková, pokud potřebujete)
  • 2 lžíce lahůdkového droždí (nemusí být, ale pokud chcete zkusit, seženete ho ve zdravé výživě)
  • lžíci oleje
  • čistou utěrku
  • struhadlo
  • plech vyložený pečicím papírem
  • mísu
  • misku
  • lžíci
  • obracečku

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  2. Mísu vyložte čistou utěrkou. Nastrouhejte do ní cukety, posolte a nechte 10 minut odpočívat.
  3. Vyzvedněte utěrku za cípy a nad dřezem vymačkejte z nastrouhaných cuket co nejvíc vody.
  4. V malé misce smíchejte lžíci chia nebo lněných semínek se 4 lžícemi vlažné vody. Nechte odpočívat asi 10 minut – semínka nasají vodu a ve směsi budou sloužit jako pojivo. Občas promíchejte.
  5. Ve velké míse smíchejte nastrouhanou cuketu, nasekanou cibuli, česnek, nasáklá chia nebo lněná semínka, mouku a případně lahůdkové droždí. Dobře promíchejte.
  6. Pečicí papír potřete olejem. Lžící odebírejte hmotu na plech a prsty dotvarujte do placiček.
  7. Pečte 20–30 minut. V polovině placičky obraťte.
  8. Jíst je můžete teplé i studené, jako dip vyzkoušejte třeba zakysanou smetanu s trochou jarní cibulky.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka