Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Crumble s rebarborou a jahodami

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Rebarbora a jahody. Že je to skvělá kombinace, to se ví už dlouho. A ovoce a ovesné vločky (myslím tím crumble) – to je jasná věc! No a crumble z jahod a rebarbory? To bude pohádka! A jelikož obojí teď snadno dostanete, není se na co vymlouvat. Recept je zde!

Budete potřebovat:

Náplň:

  • 400 g rebarbory
  • 250 g jahod
  • 50 g kokosového cukru
  • 1 (nebo víc ?) lžičku mleté skořice
  • velkou špetku nastrouhaného muškátového oříšku

Horní vrstva:

  • 180 g ovesných vloček
  • 1 lžičku skořice
  • velkou špetku nastrouhaného muškátového oříšku
  • ½ lžičky soli
  • 4 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 2 lžíce medu

Dále:

  • prkénko a nůž
  • zapékací misku vyloženou pečicím papírem
  • 2 mísy

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 C.
  2. Omyjte rebarboru i jahody. Rebarboru nakrájejte na asi centimetrové kousky a jahody na čtvrtiny.
  3. V míse smíchejte nakrájené ovoce společně s ingrediencemi na náplň: kokosovým cukrem, solí, skořicí a muškátovým oříškem. Vše dobře promíchejte.
  4. Směs rovnoměrně rozprostřete po dně zapékací misky.
  5. V druhé míse smíchejte všechny ingredience na horní vrstvu a dobře promíchejte.
  6. Naneste rovnoměrně na ovoce.
  7. Pečte asi 40-50 minut. Vločky by měly být zlatavé do hněda a ovoce uvařené.
  8. Na crumblu si pochutnáte jak za tepla, tak za studena!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka