Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Rebarbora a jahody. Že je to skvělá kombinace, to se ví už dlouho. A ovoce a ovesné vločky (myslím tím crumble) – to je jasná věc! No a crumble z jahod a rebarbory? To bude pohádka! A jelikož obojí teď snadno dostanete, není se na co vymlouvat. Recept je zde!
Budete potřebovat:
Náplň:
- 400 g rebarbory
- 250 g jahod
- 50 g kokosového cukru
- 1 (nebo víc ?) lžičku mleté skořice
- velkou špetku nastrouhaného muškátového oříšku
Horní vrstva:
- 180 g ovesných vloček
- 1 lžičku skořice
- velkou špetku nastrouhaného muškátového oříšku
- ½ lžičky soli
- 4 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
- 2 lžíce medu
Dále:
- prkénko a nůž
- zapékací misku vyloženou pečicím papírem
- 2 mísy
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 C.
- Omyjte rebarboru i jahody. Rebarboru nakrájejte na asi centimetrové kousky a jahody na čtvrtiny.
- V míse smíchejte nakrájené ovoce společně s ingrediencemi na náplň: kokosovým cukrem, solí, skořicí a muškátovým oříškem. Vše dobře promíchejte.
- Směs rovnoměrně rozprostřete po dně zapékací misky.
- V druhé míse smíchejte všechny ingredience na horní vrstvu a dobře promíchejte.
- Naneste rovnoměrně na ovoce.
- Pečte asi 40-50 minut. Vločky by měly být zlatavé do hněda a ovoce uvařené.
- Na crumblu si pochutnáte jak za tepla, tak za studena!
Dobrou chuť!
_tip_