Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Crostini s nivou a ořechy

Ahoj děti!

Dnes si připravíme jednoduché jednohubky. Jsou původem z Itálie a jmenují se CROSTINI, čtěte krostýny. Přeloženo z italštiny crostini znamená opečené tousty, a to je vlastně přesně ono! Na opečenou bagetku přidáme neobvyklé chutě – nivu, hrušku, vlašské ořechy a prosciutto (čti prošuto)!

Budete potřebovat:

Postup:

  1. Dopředu si namočíme vlašské ořechy, aby změkly. Potom je opečeme na pánvi a přidáme lžíci medu.
  2. Jakmile jsou vlašské ořechy opečené dozlatova, rozprostřeme je na tác nebo talíř a necháme proschnout.
  3. Mezitím si nakrájíme bagetu, ideálně na šikmá kolečka, abychom získali větší plochu pro přidání ingrediencí.
  4. Plátky bagety rozložíme na plech a lehce je potřeme olivovým olejem. Rozpálíme troubu na teplotu 220 °C a bagetky dáme opékat – na 10 minut nebo dokud nebudou křupavé.
  5. Oloupeme 3 stroužky česneku a lehce jimi potřeme nakrájenou plochu bagety.
  6. Nadrobíme nebo nakrájíme Jihočeskou nivu a přidáme jí na bagetky.
  7. Dále přidáme plátky prosciutta, plátky hrušky a medové vlašské ořechy.
  8. Pokrm je hotový a můžete si pochutnat na opečených chlebíčkách.

 

Partner mého speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka