Ahoj děti!
Dnes si připravíme jednoduché jednohubky. Jsou původem z Itálie a jmenují se CROSTINI, čtěte krostýny. Přeloženo z italštiny crostini znamená opečené tousty, a to je vlastně přesně ono! Na opečenou bagetku přidáme neobvyklé chutě – nivu, hrušku, vlašské ořechy a prosciutto (čti prošuto)!
Budete potřebovat:
- 1 francouzská nebo jiná bageta
- 1 balení loupaných vlašských ořechů
- 3 hrušky
- 1 balení prosciutto crudo
- 1 balení Jihočeské nivy Premium
- 1 balení Jihočeské nivy Caesar
- 2 polévkové lžíce medu
- 3 stroužky česneku
Postup:
- Dopředu si namočíme vlašské ořechy, aby změkly. Potom je opečeme na pánvi a přidáme lžíci medu.
- Jakmile jsou vlašské ořechy opečené dozlatova, rozprostřeme je na tác nebo talíř a necháme proschnout.
- Mezitím si nakrájíme bagetu, ideálně na šikmá kolečka, abychom získali větší plochu pro přidání ingrediencí.
- Plátky bagety rozložíme na plech a lehce je potřeme olivovým olejem. Rozpálíme troubu na teplotu 220 °C a bagetky dáme opékat – na 10 minut nebo dokud nebudou křupavé.
- Oloupeme 3 stroužky česneku a lehce jimi potřeme nakrájenou plochu bagety.
- Nadrobíme nebo nakrájíme Jihočeskou nivu a přidáme jí na bagetky.
- Dále přidáme plátky prosciutta, plátky hrušky a medové vlašské ořechy.
- Pokrm je hotový a můžete si pochutnat na opečených chlebíčkách.
_tip_
Partner mého speciálu: