Recepty

Crostini s nivou a ořechy

Ahoj děti!

Dnes si připravíme jednoduché jednohubky. Jsou původem z Itálie a jmenují se CROSTINI, čtěte krostýny. Přeloženo z italštiny crostini znamená opečené tousty, a to je vlastně přesně ono! Na opečenou bagetku přidáme neobvyklé chutě – nivu, hrušku, vlašské ořechy a prosciutto (čti prošuto)!

Budete potřebovat:

Postup:

  1. Dopředu si namočíme vlašské ořechy, aby změkly. Potom je opečeme na pánvi a přidáme lžíci medu.
  2. Jakmile jsou vlašské ořechy opečené dozlatova, rozprostřeme je na tác nebo talíř a necháme proschnout.
  3. Mezitím si nakrájíme bagetu, ideálně na šikmá kolečka, abychom získali větší plochu pro přidání ingrediencí.
  4. Plátky bagety rozložíme na plech a lehce je potřeme olivovým olejem. Rozpálíme troubu na teplotu 220 °C a bagetky dáme opékat – na 10 minut nebo dokud nebudou křupavé.
  5. Oloupeme 3 stroužky česneku a lehce jimi potřeme nakrájenou plochu bagety.
  6. Nadrobíme nebo nakrájíme Jihočeskou nivu a přidáme jí na bagetky.
  7. Dále přidáme plátky prosciutta, plátky hrušky a medové vlašské ořechy.
  8. Pokrm je hotový a můžete si pochutnat na opečených chlebíčkách.

 

_tip_

Partner mého speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka