Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Čoko-mandlové kostičky

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Dneska pro vás mám takovou pětiminutovku. Připravíme si čoko-pochoutku jen ze dvou ingrediencí. Nedá moc práce a vy se budete olizovat až za ušima!

Budete potřebovat:

  • 175 g čokolády nebo čokoládových pecek (já preferuji čokoládu s vysokým procentem kakaa)
  • 130 g neslazeného jemného mandlového másla (mandlové máslo je přirozeně sladké)
  • malý plech nebo formu na pečení s vyšším okrajem (já používám velikost asi 20×10 cm) vyloženou pečicím papírem
  • rendlík

Postup:

  1. Vyložte plech pečicím papírem a udělejte na něj místo v mrazáku. Dobrota se bude muset chvíli chladit.
  2. Do rendlíku dejte čokoládu a mandlové máslo. S pomocí dospělého je rozpusťte (můžete na vodní lázni nebo na velmi mírném plameni, obojí za stálého míchání). Směs musí být hladká.
  3. Nalijte směs na připravený plech. Trochu s plechem opatrně zatřeste, aby byla vrstva rovnoměrná.
  4. Dejte plech do mrazáku. Směs musí úplně ztuhnout, bude to pár hodin trvat – nejlépe nechte plech v mrazáku přes noc.
  5. Po ztuhnutí nakrájejte na kostičky. Skladujte v uzavřené nádobě v lednici.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka