Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Dneska pro vás mám takovou pětiminutovku. Připravíme si čoko-pochoutku jen ze dvou ingrediencí. Nedá moc práce a vy se budete olizovat až za ušima!
Budete potřebovat:
- 175 g čokolády nebo čokoládových pecek (já preferuji čokoládu s vysokým procentem kakaa)
- 130 g neslazeného jemného mandlového másla (mandlové máslo je přirozeně sladké)
- malý plech nebo formu na pečení s vyšším okrajem (já používám velikost asi 20×10 cm) vyloženou pečicím papírem
- rendlík
Postup:
- Vyložte plech pečicím papírem a udělejte na něj místo v mrazáku. Dobrota se bude muset chvíli chladit.
- Do rendlíku dejte čokoládu a mandlové máslo. S pomocí dospělého je rozpusťte (můžete na vodní lázni nebo na velmi mírném plameni, obojí za stálého míchání). Směs musí být hladká.
- Nalijte směs na připravený plech. Trochu s plechem opatrně zatřeste, aby byla vrstva rovnoměrná.
- Dejte plech do mrazáku. Směs musí úplně ztuhnout, bude to pár hodin trvat – nejlépe nechte plech v mrazáku přes noc.
- Po ztuhnutí nakrájejte na kostičky. Skladujte v uzavřené nádobě v lednici.
Dobrou chuť!
_tip_