Čoko granolové slepence
Ahoj mlsouni!
Jak asi víte, jsem velký fanoušek domácí granoly. A nejen já, Pigy s Hugem ji taky milují… a Justýna? Ta se po ní může utlouct! Už jsem s vámi sdílela několik receptů, přesto pořád hledám nové a nové varianty, protože granoly není nikdy dost! Tentokrát mám dobrůtku à la granola (à la – to říká netopýr Pierre, protože je z Francie, to se tak říká, když je něco „na způsob“ něčeho jiného) – jenom tentokrát vypustíme ovesné vločky. Pojďte si se mnou připravit čoko granolové hrudky, slepence, kousky – říkáme jim různě. Klidně pro ně zkuste vymyslet vlastní název!
Budete potřebovat:
- 1,5 hrnku neslazených kokosových lupínků
- 1 hrnek hrubě nasekaných ořechů (použila jsem vlašské; se sekáním pomůže samozřejmě dospělý)
- 1 lžíci chia semínek
- 1 lžíci nalámaných kakaových bobů
- 3 vrchovaté lžíce kakaa
- 1,5 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- 2-3 lžíce medu nebo javorového sirupu
- plech vyložený pečicím papírem
- mísu
Postup:
- Dejte předehřívat troubu na 180 stupňů.
- V míse pečlivě promíchejte všechny ingredience.
- Směs rozprostřete lžící nebo špachtlí rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte 30-40 minut, dokud nebude vše křupavé, v půlce pečení prohrábněte směs na plechu (opět pomůže dospělý), aby byla opečená ze všech stran.
- Díky medu nebo javorovému sirupu se směs slepí a speče do menších hrudek.
- Po upečení vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Když budete tuhle granolu skladovat v ledničce, zůstane vám extra křupavá. Myslím ale, že se u vás příliš dlouho neohřeje!
Dobrou chuť!
_tip_