Recepty

Čoko granolové slepence

Ahoj mlsouni!

Jak asi víte, jsem velký fanoušek domácí granoly. A nejen já, Pigy s Hugem ji taky milují… a Justýna? Ta se po ní může utlouct! Už jsem s vámi sdílela několik receptů, přesto pořád hledám nové a nové varianty, protože granoly není nikdy dost! Tentokrát mám dobrůtku à la granola (à la – to říká netopýr Pierre, protože je z Francie, to se tak říká, když je něco „na způsob“ něčeho jiného) – jenom tentokrát vypustíme ovesné vločky. Pojďte si se mnou připravit čoko granolové hrudky, slepence, kousky – říkáme jim různě. Klidně pro ně zkuste vymyslet vlastní název!

Budete potřebovat:

  • 1,5 hrnku neslazených kokosových lupínků
  • 1 hrnek hrubě nasekaných ořechů (použila jsem vlašské; se sekáním pomůže samozřejmě dospělý)
  • 1 lžíci chia semínek
  • 1 lžíci nalámaných kakaových bobů
  • 3 vrchovaté lžíce kakaa
  • 1,5 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 2-3 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • plech vyložený pečicím papírem
  • mísu

Postup:

  1. Dejte předehřívat troubu na 180 stupňů.
  2. V míse pečlivě promíchejte všechny ingredience.
  3. Směs rozprostřete lžící nebo špachtlí rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pečte 30-40 minut, dokud nebude vše křupavé, v půlce pečení prohrábněte směs na plechu (opět pomůže dospělý), aby byla opečená ze všech stran.
  5. Díky medu nebo javorovému sirupu se směs slepí a speče do menších hrudek.
  6. Po upečení vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Když budete tuhle granolu skladovat v ledničce, zůstane vám extra křupavá. Myslím ale, že se u vás příliš dlouho neohřeje!

Dobrou chuť!

_tip_

Vaše veverka Laskonka kuchařka