Recepty

Česnečka se sýrovými krutony

Ahoj kuchtíci!

Česnečka, neboli česneková polévka, je jednou z nejoblíbenějších v české kuchyni. Už jste ji někdy ochutnaly? Dnes si uvaříme česnečku trochu jinak, protože si k ní přidáme sýrové krutonky. Mňam, pojďme na to!

Budete potřebovat:

  • 120 g Blaťáckého zlata se zeleným pepřem
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 200 g uvařených brambor
  • pažitka
  • vejce
  • majoránka
  • 100 g nakrájeného česneku
  • rohlíky či jiné pečivo
  • sůl, pepř, kmín
  • olivový olej

Postup:

  1. Nakrájíme rohlík na kolečka a rozložíme na pečící plech. Kousky poklademe nakrájeným Blaťáckým zlatem a pokapeme olivovým olejem.
  2. S pomocí dospělého rozpálíme troubu a vložíme do ní plech s rohlíky. Zapečeme cca 5 minut podle druhu trouby, jen tak aby se sýr roztekl.
  3. Rozpálíme pánvičku, přidáme olivový olej a opečeme česnek společně s kmínem. Je důležité ho stáhnout z plamene ihned, jakmile začne zlátnout!
  4. Ohřejeme kuřecí vývar, přidáme do něj opečený česnek, pažitku, majoránku a uvařené brambory. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Rozšleháme si vajíčko. Stále ohříváme kuřecí vývar a jakmile se začne vařit, vmícháme do něj rozšlehané vejce. Jakmile se vejce uvaří, stáhneme hrnec z plamene a česnečku máme hotovou.
  6. Servírujeme s rozpečenými sýrovými krutony.

 

Dobrou chuť!

 

Partner mého speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka