Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Česnečka se sýrovými krutony

Ahoj kuchtíci!

Česnečka, neboli česneková polévka, je jednou z nejoblíbenějších v české kuchyni. Už jste ji někdy ochutnaly? Dnes si uvaříme česnečku trochu jinak, protože si k ní přidáme sýrové krutonky. Mňam, pojďme na to!

Budete potřebovat:

  • 120 g Blaťáckého zlata se zeleným pepřem
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 200 g uvařených brambor
  • pažitka
  • vejce
  • majoránka
  • 100 g nakrájeného česneku
  • rohlíky či jiné pečivo
  • sůl, pepř, kmín
  • olivový olej

Postup:

  1. Nakrájíme rohlík na kolečka a rozložíme na pečící plech. Kousky poklademe nakrájeným Blaťáckým zlatem a pokapeme olivovým olejem.
  2. S pomocí dospělého rozpálíme troubu a vložíme do ní plech s rohlíky. Zapečeme cca 5 minut podle druhu trouby, jen tak aby se sýr roztekl.
  3. Rozpálíme pánvičku, přidáme olivový olej a opečeme česnek společně s kmínem. Je důležité ho stáhnout z plamene ihned, jakmile začne zlátnout!
  4. Ohřejeme kuřecí vývar, přidáme do něj opečený česnek, pažitku, majoránku a uvařené brambory. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Rozšleháme si vajíčko. Stále ohříváme kuřecí vývar a jakmile se začne vařit, vmícháme do něj rozšlehané vejce. Jakmile se vejce uvaří, stáhneme hrnec z plamene a česnečku máme hotovou.
  6. Servírujeme s rozpečenými sýrovými krutony.

 

Dobrou chuť!

 

Partner mého speciálu:

Vaše veverka Laskonka kuchařka