Recepty
Česnečka se sýrovými krutony
Ahoj kuchtíci!
Česnečka, neboli česneková polévka, je jednou z nejoblíbenějších v české kuchyni. Už jste ji někdy ochutnaly? Dnes si uvaříme česnečku trochu jinak, protože si k ní přidáme sýrové krutonky. Mňam, pojďme na to!
Budete potřebovat:
- 120 g Blaťáckého zlata se zeleným pepřem
- 1 litr kuřecího vývaru
- 200 g uvařených brambor
- pažitka
- vejce
- majoránka
- 100 g nakrájeného česneku
- rohlíky či jiné pečivo
- sůl, pepř, kmín
- olivový olej
Postup:
- Nakrájíme rohlík na kolečka a rozložíme na pečící plech. Kousky poklademe nakrájeným Blaťáckým zlatem a pokapeme olivovým olejem.
- S pomocí dospělého rozpálíme troubu a vložíme do ní plech s rohlíky. Zapečeme cca 5 minut podle druhu trouby, jen tak aby se sýr roztekl.
- Rozpálíme pánvičku, přidáme olivový olej a opečeme česnek společně s kmínem. Je důležité ho stáhnout z plamene ihned, jakmile začne zlátnout!
- Ohřejeme kuřecí vývar, přidáme do něj opečený česnek, pažitku, majoránku a uvařené brambory. Dochutíme solí a pepřem.
- Rozšleháme si vajíčko. Stále ohříváme kuřecí vývar a jakmile se začne vařit, vmícháme do něj rozšlehané vejce. Jakmile se vejce uvaří, stáhneme hrnec z plamene a česnečku máme hotovou.
- Servírujeme s rozpečenými sýrovými krutony.
Dobrou chuť!
Partner mého speciálu: