Pokračovat ve sledování
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Bazalkové pesto

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Dnes společně nahlédneme do italské kuchyně. Naučím vás totiž připravovat bazalkové pesto! Pesto vymysleli v severní Itálii a jeho hlavní přísada je bazalka. Přidejte ho pár lžiček do těstovin a budete se olizovat až za ušima!

Budete potřebovat:

  • 50 g čerstvých bazalkových lístečků
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévkovou lžíci piniových nebo kešu oříšků (piniové oříšky jsou ve skutečnosti semínka borovic, co se jmenují pinie, které rostou hlavně kolem Středozemního moře)
  • 6 lžic strouhaného parmezánu
  • mixér nebo hmoždíř (hmoždíř je kamenná miska s paličkou, ve které se přísady rozmačkávají a mísí)
  • pomoc dospělého

Postup:

Je to jednoduché! Všechny přísady – bazalkové lístečky, česnek, piniové nebo kešu oříšky, parmezán, sůl a zatím jen polovinu oleje vložte do mixéru nebo do hmoždíře – a mixujte a hmožděte! S obojím poproste o pomoc dospělého. Postupně pak dolévejte zbytek oleje. Pesto by mělo být krásně krémové.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů