Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Batátové plátky s jogurtem a banánem

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Znáte sladké brambory, nebo taky jinak batáty? Jsou to takové větší, podlouhlé oranžové brambory. Pocházejí z Ameriky a jejich nasládlá chuť malinko připomíná chuť pečené dýně. Oranžové jsou pro to, že mají v sobě spoustu látek, které se jmenují karotenoidy a mají na svědomí právě tu oranžovou barvu. (Najdete je třeba i v mrkvi). Každopádně batáty v sobě mají spoustu vitamínů a vlákniny a patří mezi nejvýživnější druhy zeleniny. Já jsem se do nich úplně zbláznila! Nemůžu se jich nabažit a vymýšlím s nimi stále nové recepty. Jednu mňamku jsem si pro vás připravila i dnes: nahradíme sladkými bramborami pečivo a uděláme si skvělou a chuťově neotřelou snídani! Nebojte, nebude to nic složitého, ale než se do vaření pustíte, raději si na pomoc zavolejte dospělého.

Budete potřebovat:

  • 1 sladkou bramboru
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 lžíci medu
  • mletou skořici
  • jogurt
  • banán nakrájený na kolečka
  • prkénko a nůž
  • plech vyložený alobalem
  • struhadlo
  • talíř
  • lžíci

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů. (Dospělý pomůže).
  2. Omyjte batáty, kdo chce, může je i oloupat. Nakrájejte na podlouhlé plátky silné asi půl centimetru. Z obou stran potřete olivovým olejem a dejte na plech vyložený alobalem. Pečte 20-25 minut.
  3. Po 20 minutách vyndejte plech z trouby a plátky brambor otočte. Pokapejte medem a poprašte mletou skořicí a vraťte do trouby na dalších 5-10 minut, dokud batátové plátky nejsou měkké. Pak vyndejte plech a nechte batáty vychladnout.
  4. Přendejte plátky na talíř, na každý naložte bílý jogurt a ozdobte banánem nakrájeným na kolečka. Nahoru můžete přistrouhnout trošku čokolády. A je hotovo!

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka