Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Banány v čokoládě

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Mám pro vás další mňamku! S touhle laskominou bude každá vaše oslava přímo miliónová! Tak se do toho pustíme?

Budete potřebovat:

  • 3 banány
  • tabulku tmavé čokolády
  • namleté oříšky nebo jiné zdobení
  • kousek másla
  • příborový nůž na krájení
  • prkénko
  • špejle
  • rendlík
  • tác

Postup:

Oloupejte banány a kulatým nožem je nakrájejte na kousky velké asi 3 cm. Banán je měkký, takže není potřeba ostrý nůž!
Banánové kousky naskládejte na tác a do každého zapíchněte špejli. Tác dejte na hodinu do ledničky. To kvůli tomu, aby byly pevnější, protože se budou namáčet do čokolády.

Potom rozpusťte čokoládu – s tím pomůže dospělý. Nalámejte ji do rendlíku a přidejte kousek másla. Pomalu rozpouštějte a stále míchejte. Pokud je čokoláda moc hustá, přilijte trochu mléka nebo smetany.
Vyndejte tác s banány z ledničky. Do misky nasypejte namleté oříšky nebo jiné zdobení. Každý banán vezměte za špejli a opatrně ponořte do rozpuštěné čokolády. Hned poté dejte do misky s oříšky nebo zdobením, které se nalepí na čokoládu. Pokládejte zpátky na tác.
Tác s obalenými banány dejte opět do ledničky alespoň na dvě hodiny, ať čokoláda dobře ztuhne.
Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka

více receptů