Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Angreštový crumble

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Dovolte mi, abych vás seznámila s dalším letním ovocem: angreštem! Tyhle bobulky s tajemně znějícím názvem nejsou nic jiného, než malé chlupaté kuličky, které můžete utrhnout z angreštového keře nebo stromku. Chuťově je angrešt poměrně specifický, některé odrůdy mohou být kyselejší, některé jsou sladké. Já ho miluji! Dá se jíst buď čerstvý, já z něj dělám třeba džem nebo kompot, a taky ho používám při pečení. A o jeden takový recept se teď s vámi podělím!

Budete potřebovat:

  • ½ kila angreštu (omytého)
  • 85 g krupicového cukru (Mimochodem, už jste slyšeli o kokosovém cukru? Dá se jím nahradit cukr a je mnohem zdravější variantou.)
  • 175 g hladké mouky
  • 75 g tmavého cukru krystal
  • 85 g povoleného másla
  • špetku soli
  • misku
  • 2 lžíce vody
  • hlubší pekáček nebo zapékací misku vyloženou pečicím papírem

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Pomoc dospělého je samozřejmostí ?
  2. Do misky vyložené pečicím papírem dejte angrešt, posypejte krupicovým cukrem a přidejte 2 lžíce vody.
  3. V misce zpracujte změklé máslo, mouku a tmavý cukr krystal. Nezapomeňte přidat špetku soli. Směs pořádně „prohňácejte“ ? , dokud z ní nevznikne drobenka.
  4. Drobenkou rovnoměrně posypejte (zakryjte) angrešt v zapékací misce.
  5. Pečte asi 50 minut. Vršek by měl být zlatavý a křupavý a ovoce pod ním takřka bublající.
  6. Opatrně (je to horké!) rozdělte na talířky nebo do misek a podávejte.

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka