Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Nezbyl vám od Vánoc ještě nějaký ananas? Zimu totiž vnímám jako takový „čas ananasů“. Dlouho jsem přemýšlela jsem, jak bych ananas využil v nějaké receptu… A konečně jsem na to přišla! Naučím vás, jak si ananasem vylepšit ranní kaši nebo třeba palačinky. V tomhle receptu pracujeme s pánví, takže bude potřeba pomoc dospělého.
Budete potřebovat:
- půlku ananasu (v nouzi lze použít i ananasový kompot)
- kousek másla (asi tak lžíci)
- lžičku mleté skořice
- 2 lžíce medu
- špetku soli
- vařečku
- nůž a prkénko
- pánev
Postup:
- Okrájejte slupku ananasu, rozdělte půlku na několik podlouhlých kusů a ty pak nakrájejte na kousky. (Neexistuje žádný předpis na velikost. Někdo má rád kousky větší, někdo menší!)
- Na pánvi, na mírném až středním plameni, rozpusťte kousek másla.
- Do pánve k máslu přidejte 2 lžíce medu, přisypejte skořici a vše promíchejte.
- Do pánve vyskládejte ananasové kousky. Měly by ležet vedle sebe. Opékejte 2-3 minutky, pak kousky otočte na druhou stranu a opakujte.
- Shrňte z pánve a je hotovo! Užijte si tyhle neodolatelné skořicovo-ananasové kousky samotné, nebo třeba s bílým jogurtem (to mám nejradši!), přidejte je do jakékoli kaše, na palačinky či vafle. Využití je spousta. A ta vůně…!
Dobrou chuť!