Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Americké lívance

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Taky milujete sladkou snídani? Já ji přímo zbožňuji, je to jako svátek všech chutí. Nejraději si ji dopřávám v neděli a často na ni zvu kamarády z lesa. Zvláště prasátko Pigy je u stolu první.

Představuji vám americké lívance. Nejsou jako ty české, kde musíte použít droždí a čekat až vykyne, tyhle jsou rychlé a nadýchané jako obláčky. Můžete si je ozdobit podle libosti javorovým syrupem, medem, marmeládou a šlehačkou nebo spoustou ovoce.

Budete potřebovat:

  • 1 hrníček hladké mouky
  • 1 čajovou lžičku prášku do pečiva
  • 1 lžíci cukru krystal
  • špetku soli
  • 1 vejce
  • 1 hrníček mléka

Postup:

Všechny ingredience smíchejte v míse dohromady a pořádně prošlehejte, aby v nich nezůstaly kousky mouky. Těsto nechte odpočinout 5 minut.

Zavolejte rodiče, aby zapnuli sporák a nahřejte pánev. Lívance můžete smažit na kokosovém oleji, na másle nebo na klasickém rostlinném oleji, který používáte doma.

Za asistence rodičů lijte naběračkou na pánev malé bochánky, pánví nehýbejte a nerozlévejte je, jak jste zvyklí u klasických palačinek. Bochánky se trochu samy roztečou do stran, ale hlavně půjdou krásně nahoru. Opečte je dozlatova z obou stran.

Servírujte na talířek a můžete začít zdobit.

 

Krásnou snídani vám přeje

Vaše veverka Laskonka kuchařka