Americké lívance
Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Taky milujete sladkou snídani? Já ji přímo zbožňuji, je to jako svátek všech chutí. Nejraději si ji dopřávám v neděli a často na ni zvu kamarády z lesa. Zvláště prasátko Pigy je u stolu první.
Představuji vám americké lívance. Nejsou jako ty české, kde musíte použít droždí a čekat až vykyne, tyhle jsou rychlé a nadýchané jako obláčky. Můžete si je ozdobit podle libosti javorovým syrupem, medem, marmeládou a šlehačkou nebo spoustou ovoce.
Budete potřebovat:
- 1 hrníček hladké mouky
- 1 čajovou lžičku prášku do pečiva
- 1 lžíci cukru krystal
- špetku soli
- 1 vejce
- 1 hrníček mléka
Postup:
Všechny ingredience smíchejte v míse dohromady a pořádně prošlehejte, aby v nich nezůstaly kousky mouky. Těsto nechte odpočinout 5 minut.
Zavolejte rodiče, aby zapnuli sporák a nahřejte pánev. Lívance můžete smažit na kokosovém oleji, na másle nebo na klasickém rostlinném oleji, který používáte doma.
Za asistence rodičů lijte naběračkou na pánev malé bochánky, pánví nehýbejte a nerozlévejte je, jak jste zvyklí u klasických palačinek. Bochánky se trochu samy roztečou do stran, ale hlavně půjdou krásně nahoru. Opečte je dozlatova z obou stran.
Servírujte na talířek a můžete začít zdobit.
Krásnou snídani vám přeje