Recepty

Americké lívance

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Taky milujete sladkou snídani? Já ji přímo zbožňuji, je to jako svátek všech chutí. Nejraději si ji dopřávám v neděli a často na ni zvu kamarády z lesa. Zvláště prasátko Pigy je u stolu první.

Představuji vám americké lívance. Nejsou jako ty české, kde musíte použít droždí a čekat až vykyne, tyhle jsou rychlé a nadýchané jako obláčky. Můžete si je ozdobit podle libosti javorovým syrupem, medem, marmeládou a šlehačkou nebo spoustou ovoce.

Budete potřebovat:

  • 1 hrníček hladké mouky
  • 1 čajovou lžičku prášku do pečiva
  • 1 lžíci cukru krystal
  • špetku soli
  • 1 vejce
  • 1 hrníček mléka

Postup:

Všechny ingredience smíchejte v míse dohromady a pořádně prošlehejte, aby v nich nezůstaly kousky mouky. Těsto nechte odpočinout 5 minut.

Zavolejte rodiče, aby zapnuli sporák a nahřejte pánev. Lívance můžete smažit na kokosovém oleji, na másle nebo na klasickém rostlinném oleji, který používáte doma.

Za asistence rodičů lijte naběračkou na pánev malé bochánky, pánví nehýbejte a nerozlévejte je, jak jste zvyklí u klasických palačinek. Bochánky se trochu samy roztečou do stran, ale hlavně půjdou krásně nahoru. Opečte je dozlatova z obou stran.

Servírujte na talířek a můžete začít zdobit.

 

Krásnou snídani vám přeje

Vaše veverka Laskonka kuchařka