Pokračovat ve sledování
Problém s přehráváním videa
Toto video momentálně nelze přehrát.
Refresh

Reklama za

Přeskočit intro
Rychlost přehrávání
Normální
Kvalita
Auto
Titulky
Vypnout
Kvalita
Auto
Language
Titulky
Options
Vypnout
Size
small
medium
large
Style
drop shadow
dark
light
contrast
Sdílet
Rychlost přehrávání
0.25
0.5
0.75
Normální
1.25
1.5
1.75
2
Audio-Only Mode
00:0000:00
00:00
Includes Paid Content
Recepty

Hrášková pomazánka

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Sezóna čerstvého hrášku je tady! Taky milujete to jemné prasknutí hráškového lusku a to blaho vyloupnout pevné a šťavnaté bobulky? Sbíhají se mi sliny jen o tom mluvím! Pokud všechen hrášek nesníte jenom tak, zkuste můj recept na delikátní pomazánku!

Budete potřebovat:

  • asi 2 hrnky vyloupaného hrášku
  • ½ hrnku pórku nakrájeného na kolečka
  • ¼ hrnku čerstvých mátových lístků
  • ½ hrnku nastrouhaného parmazánu
  • sůl a pepř na dochucení
  • olivový olej
  • rendlík
  • cedník
  • mixér
  • misku

Postup:

  1. Naplňte rendlík vodou asi do poloviny a přiveďte k varu. U práce se sporákem jako vždy dohlíží dospělý ?
  2. Jakmile voda vře, hoďte do ní hrášek a pórek a vařte 3 minuty, pak sceďte a nechte pár minut vychladnout.
  3. Hrášek s pórkem dejte do mixéru, společně s mátou a parmazánem a mixujte. V průběhu přilejte olivový olej a ještě promixujte dokud nebude mít hmota požadovanou „pomazánkovou“ konzistenci.
  4. Pomazánku přendejte do misky a ochutnejte. Pokud je to potřeba, dochuťte ještě solí a pepřem.
  5. Namažte na chleba a jezte ?

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka