Ahoj mlsotkové a šmakovinky!
Sezóna čerstvého hrášku je tady! Taky milujete to jemné prasknutí hráškového lusku a to blaho vyloupnout pevné a šťavnaté bobulky? Sbíhají se mi sliny jen o tom mluvím! Pokud všechen hrášek nesníte jenom tak, zkuste můj recept na delikátní pomazánku!
Budete potřebovat:
- asi 2 hrnky vyloupaného hrášku
- ½ hrnku pórku nakrájeného na kolečka
- ¼ hrnku čerstvých mátových lístků
- ½ hrnku nastrouhaného parmazánu
- sůl a pepř na dochucení
- olivový olej
- rendlík
- cedník
- mixér
- misku
Postup:
- Naplňte rendlík vodou asi do poloviny a přiveďte k varu. U práce se sporákem jako vždy dohlíží dospělý ?
- Jakmile voda vře, hoďte do ní hrášek a pórek a vařte 3 minuty, pak sceďte a nechte pár minut vychladnout.
- Hrášek s pórkem dejte do mixéru, společně s mátou a parmazánem a mixujte. V průběhu přilejte olivový olej a ještě promixujte dokud nebude mít hmota požadovanou „pomazánkovou“ konzistenci.
- Pomazánku přendejte do misky a ochutnejte. Pokud je to potřeba, dochuťte ještě solí a pepřem.
- Namažte na chleba a jezte ?
Dobrou chuť!