Recepty

Hrášková pomazánka

Ahoj mlsotkové a šmakovinky!

Sezóna čerstvého hrášku je tady! Taky milujete to jemné prasknutí hráškového lusku a to blaho vyloupnout pevné a šťavnaté bobulky? Sbíhají se mi sliny jen o tom mluvím! Pokud všechen hrášek nesníte jenom tak, zkuste můj recept na delikátní pomazánku!

Budete potřebovat:

  • asi 2 hrnky vyloupaného hrášku
  • ½ hrnku pórku nakrájeného na kolečka
  • ¼ hrnku čerstvých mátových lístků
  • ½ hrnku nastrouhaného parmazánu
  • sůl a pepř na dochucení
  • olivový olej
  • rendlík
  • cedník
  • mixér
  • misku

Postup:

  1. Naplňte rendlík vodou asi do poloviny a přiveďte k varu. U práce se sporákem jako vždy dohlíží dospělý ?
  2. Jakmile voda vře, hoďte do ní hrášek a pórek a vařte 3 minuty, pak sceďte a nechte pár minut vychladnout.
  3. Hrášek s pórkem dejte do mixéru, společně s mátou a parmazánem a mixujte. V průběhu přilejte olivový olej a ještě promixujte dokud nebude mít hmota požadovanou „pomazánkovou“ konzistenci.
  4. Pomazánku přendejte do misky a ochutnejte. Pokud je to potřeba, dochuťte ještě solí a pepřem.
  5. Namažte na chleba a jezte ?

Dobrou chuť!

Vaše veverka Laskonka kuchařka